Garnier Bio Konjac Sponge

Hallo beauty lovers!

Het is een tijdje geleden maar hier ben ik weer met een nieuwe review! 🙂 
Dit keer heb ik de konjac spons van Garnier voor jullie getest. Dit is een spons om je gezicht en hals mee te reinigen en hierbij heb je alleen een beetje water nodig.
De afgelopen tijd ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het gebruik van natuurlijke producten. In de eerste plaats omdat ik niet meer al die rotzooi op mijn huid wil gebruiken en op de tweede plaats natuurlijk ook omdat deze producten veel beter zijn voor het milieu. Jullie zullen dan ook wat vaker reviews gaan lezen over nieuwe, natuurlijke, biologische producten.
Maar nu eerst de Garnier Konjac spons…

Deze konjac spons is een 100% natuurlijke product. De spons wordt gemaakt van de wortels van de konjac plant. Doordat de plantaardige vezels van konjac sponzen van nature poreus zijn, kunnen ze vocht opnemen en worden ze super zacht na aanraking met water. Een enorm pluspunt van deze spons is dan ook dat hij 100% puur, 100% milieuvriendelijk en 100% biologisch afbreekbaar is. Dus goed voor je huid en ook goed voor het milieu! Nu zit de spons in een plastic verpakking en vroeg ik mij meteen af waarom? Want we weten allemaal dat plastic niet goed is voor het milieu. Dus waarom een 100% biologisch afbreekbaar product verkopen in een plastic verpakking?
Op de website van Garnier vond ik het volgende hierover:
“Vanzelfsprekend is er bij het produceren van de verpakkingen ook rekening gehouden met duurzaamheid. Overal waar het mogelijk is wordt gerecycled materiaal en recyclebaar materiaal gebruikt, zonder in te leveren op de prestaties van onze producten.”  Er is dus wel degelijk over nagedacht, helemaal top!

De konjac spons is een milde en natuurlijke reiniger voor het gezicht en is geschikt voor elk huidtype. Hij is zelfs geschikt voor de meest gevoelige huid. De spons verwijdert vuil, make-up en dode huidcellen op een zachte wijze, waardoor de huid niet beschadigd raakt. En je hebt hierbij alleen wat water nodig.

Voor gebruik


Maar hoe g
ebruik je deze spons nu?
1. Dompel de Konjac Spons ongeveer 3 minuten onder in lauwwarm water totdat deze zacht is. 
2. Neem de spons uit het water en knijp het overtollige water uit de spons.
3. Breng de spons in aanraking met je gezicht/hals en maak cirkelvormige bewegingen om de huid van je gezicht/hals te reinigen.
4. Spoel je gezicht en hals  af met lauwwarm water en droog het met een handdoek. Niet wrijven, maar deppen!
5. Spoel de konjac spons na ieder gebruik goed uit en laat hem opdrogen. Vervang de spons elke 2 à 3 maanden.

 

Tijdens gebruik

Zelf gebruik ik de konjac spons 2x in de week en voor mijn huid is dat voldoende. Je kan de spons ook dagelijks gebruiken, maar dat is voor ieder huidtype anders.
Normaal gebruikte ik dagelijks reinigingsgel en 1x in de week een renigingsscrub, omdat ik zelf vond dat ik dan zo’n schone huid kreeg. Maar nu ik deze spons gebruik, gebruik ik die producten niet meer. Mijn huid is nu veel schoner en het scheelt ook weer in de portemonnee… 😉 
Ik gebruik de spons dus 2x in de week in de avond en na het gebruiken van deze spons is mijn huid schoon, zacht en glad. Hierna masseer ik mijn gezicht en hals in met Shea Butter. Dit is ook een 100% natuurlijk product, maar daarover vertel ik jullie in een andere review meer. Na ongeveer 2 maanden viel mijn spons uit elkaar, het blijft tenslotte ook een natuurlijk product en ook die vergaan. En omdat het een natuurlijk product is mag je het gewoon met de rest van het GFT-afval weggooien.

Ik ben heel erg tevreden over deze spons en raad hem iedereen aan!
Hebben jullie deze of een andere konjac spons ook wel eens gebruikt?  Ik hoor graag jullie ervaringen. 😉

Liefs Jesse 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *