Etos Botanical Boost Limited Edition ‘Rosemary & Fig’

Hallo! 

Vorig weekend heb ik weer een ambassadorsbox van Etos ontvangen. Hierin zat de Limited Edition ‘Rosemary & Fig’, de extra Botanical Boost-lijn van Etos. Bij het openen werd ik al helemaal blij van de heerlijke geur die mij tegemoet kwam. Een zoete, kruidige geur. Redelijk sterk, maar niet al te overheersend. Om jullie een indruk te geven van deze limited edition producten schrijf ik hier een review over. 
Natuurlijk kun je de producten ook gewoon zelf gaan zien, voelen en ruiken bij Etos.
En als het je bevalt ook kopen natuurlijk, haha!  

Plantextracten, de beauty- en wellnessbizz is er al eeuwen dol op. Sommige planten uit de natuur zijn echt in staat je een bepaalde boost te geven. Etos is voor de Botanical Boost lijn daarom een samenwerking aangegaan met de Hortus Botanicus Amsterdam, dé specialist op het gebied van Botanische collecties en plantwetenschap. De werking van de geselecteerde planten in combinatie met de lekkerste wellness formuleringen, hebben geleid tot een prachtige uitgebreide botanische wellnesslijn, die inspeelt op mood en beauty. Zo brengen Etos en de Hortus Botanicus Amsterdam samen de natuur tot leven! 

Zoals de naam van deze Limited Edition varianten al aangeeft gaat het bij deze lijn voornamelijk om de ingrediënten Rozemarijn en Vijg. 
Rozemarijn heeft een aromatische, kruidige en kalmerende geur. De geur van rozemarijn heeft een verkwikkende werking en werkt ook nog eens verhelderend voor je geheugen en je geest. Wetenschappelijke onderzoeken bevestigen dat rozemarijntakjes goed zijn voor de huid door de sterke anti oxiderende eigenschappen. 
De vijg heeft een zoete, warme geur. Door zijn hydraterende eigenschappen heeft de vijg een positief effect voor de droge huid. Het maakt de huid zacht en soepel en laat deze weer stralen. Nog een pluspunt: vijgenolie heeft een anti-aging werking.   

Deze Extra Botanical Boost-lijn bevat de volgende producten:
Shower Foam
Body Cream
Hand Cream
Massage Oil
Scented Sticks
Scented Candle
Bath FizzerShower Foam: Dit is een luxe, rijk schuimende douche foam. Uit het pompje komt meteen stevig schuim, heerlijk!. Het schuim voelt heel zacht aan op de huid en zorgt voor een verkwikkende reiniging. De geur is best wel sterk en je ruikt duidelijk het kruidige van de rozemarijn. Persoonlijk vind ik het heel lekker ruiken, maar je moet er wel van houden. Na het gebruik van deze douche foam voelt mijn huid heel zacht aan. 

Body Cream: Na het douchen gebruik ik bijna altijd wel een bodylotion om mijn droge huid te verzorgen. Normaal ben ik geen fan van body cream of body butter omdat dit altijd heel vettig aanvoelt en langer duurt voordat het ingetrokken is.  Toch heb ik deze body cream geprobeerd en tot mijn verbazing trekt hij best snel in. De cream smeert makkelijk uit en heeft een lekker zoete geur. Aan het einde van de dag voelt mijn huid nog steeds heel zacht aan en geeft deze totaal geen droge indruk. 

Massage Oil: Massages zijn zeg maar niet zo mijn ding, maar dit product is ook prima te gebruiken als Body Oil. De olie voelt niet al te vettig aan en trekt ook best snel in de huid. Een heel fijn product om je huid een extra boost te geven deze winter. Zeker geschikt voor personen met een hele droge huid. De geur van deze olie is niet heel sterk, maar ruikt wel weer zoet. 

Hand Cream: Ik heb altijd handcrème bij me omdat ik vaak en snel droge handen heb. Zeker in de winter is een handcrème een absolute musthave voor mij. Deze crème behoort vanaf nu ook tot een van mijn favoriete handcrèmes. De structuur van de crème is niet te dik, waardoor de crème snel intrekt. Mijn handen voelen meteen heel zacht aan en dit houdt ook een tijdje zo aan. De geur van deze handcrème blijf je ook een tijdje ruiken, wat ik een enorm pluspunt vind. 

Scented Sticks: Deze geurstokjes zijn zacht, friszoet van geur. Ik heb ze bij mij in de woonkamer staan en zodra je binnenkomt ruik je de subtiele zoete geur.  Het flesje waar je de stokjes in zet is doorzichtig en heeft een mooie, luxe uitstraling. Bij mij staat hij in de woonkamer waar hij ook echt goed bij de rest van de decoratie past.

Bath Fizzer: Ik neem niet heel vaak de tijd om lekker in bad te gaan, maar wanneer ik het doe moet het ook echt een luxe gevoel geven. Deze bruisbal is daar echt helemaal perfect voor! Zodra je hem op laat lossen kleurt het water een beetje rood en komt er een heerlijk ontspannende geur vrij. Helemaal ontspannen uit bad gekomen voelt mijn huid zijdezacht aan en heeft deze een lekker geurtje.

 


Scented
Candle: Een luxe toevoeging aan deze lijn. Andere lijnen hebben namelijk geen geurkaars. De kaars geeft een warme, intense geur af die zich snel verspreid in de ruimte waar de kaars gebruikt wordt. Heerlijk in de winter met een kop thee op de bank en dan deze kaars aan, ik hou ervan!
Helaas kan ik nergens vinden hoeveel uren deze kaars kan branden. 

Jaaaa, ik ben echt heel enthousiast over deze Limited Edition Rosemary & Fig producten! Ze ruiken super lekker en zijn ook heel fijn in het gebruik.  Stiekem ben ik ook echt fan van de geurkaars en hoop eigenlijk dat deze voor de andere lijnen ook nog gemaakt gaat worden.  De verpakkingen zien er wat luxer uit en zijn daarom ook heel leuk om cadeau te geven. Een leuke tip voor de feestdagen! 😉
Alle producten in deze lijn bevatten best veel parfum. Dit is wel iets om rekening mee te houden als je wat gevoelig hiervoor bent.

De Botanical Boost Limited Edition Rosemary & Fig is nu verkrijgbaar bij alle Etos winkels. Ben er snel bij want op=op! 

Liefs,
Jesse 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *